duminică, 29 decembrie 2013

Cum sa folosesti un incubator pentru a cloci oua Poti sa clocesti oua chiar daca nu ai la dispozitie o closca. Folosind un incubator Cleo , poti face acest lucru chiar in casa la tine


Cum sa folosesti un incubator pentru a cloci oua

Poti sa clocesti oua chiar daca nu ai la dispozitie o closca. Folosind un incubator Cleo achizitionat de la www.electrounivers.aaz.ro , poti face acest lucru chiar in casa la tine. Pentru a face acest lucru va trebui sa stii cum sa folosesti corect incubatorul.  Pasi de urmat :
Gaseste un incubator Cleo potrivit pentru ouale pe care vrei sa le clocesti.  
Plaseaza incubatorul intr-o zona  in care nu sunt fluctuatii de temperatura.
Introdu stecherul incubatorului in priza.
Adauga apa calduta in sistemul pentru umiditate a incubatorului.
Verifica si regleaza temperatura incubatorului, dupa cateva ore de functionare. Aceasta ar trebui sa fie de aproximativ 38 grade plus sau minus 1 grad celsius. Aceasta temperatura este foarte importanta, deoarece o temperatura mai scazuta ar putea sa omoare embrionul oualor.
Pentru a reusi sa clocesti ouale, va trebui sa  sa achizitionezi oua fertile.
Inainte de a introduce ouale in incubator, lasa-le in camera pana ajung la temperatura camerei. Astfel, fluctuatia de temperatura la care sunt supuse va fi mai scazuta.
Plaseaza cu atentie ouale in incubator. Asigura-te ca acestea sunt asezate cu varful in jos in dispozitiv .
Tine minte sau noteaza ziua in care ai adaugat  ouale, pentru a sti cand este momentul sa iasa puii. De exemplu, pentru ouale de gaina, perioada de incubare dureaza 21 de zile, in timp ce la oul de rata, perioada de incubare este de 28 de zile.
Roteste  de buton de minim doua ori  pe zi .
Ajusteaza nivelul umiditatii din incubator. Acesta ar trebui sa fie undeva intre 35-55 procente pe perioada incubatiei, iar in ultimele 3 zile ar trebui sa aiba valoarea de 65%. Ar trebui sa pui apa in acel spatiu pentru umiditate in mod constant, pentru ca nivelul umiditatii din incubator sa ramana acelasi pe toata perioada incubatiei.
Asigura-te ca incubatorul are o ventilatie potrivita.
Dupa 7-10 zile, vizualizeaza cu ajutorul ovoscopului fiecare ou, pentru a vedea dezvoltarea fiecarui embrion in parte. Arunca ouale care dau semne vizibile ca nu au embrionul dezvoltat.
Cu 3 zile inainte de eclozarea oualor, le scoti din dispozitiv, le asezi direct pe gratar si evita sa le intorci.
Odata ce puii au inceput sa iasa din ou, poti sa ii mai lasi in incubator  pana se usuca puful, apoi ii muti in cutia cu microferma , unde trebuie sa ai aceiasi temperature cel mult doua zile, apoi poate sa  coboare temperatura la 35 grade Celsius.
Citeste cu atentie manualul incubatorului Cleo si respecta instructiunile de folosire.
Daca ai comandat incubatorul Cleo la www.electrounivers.aaz.ro. Atunci ai garantia reusitei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu