vineri, 17 ianuarie 2014

incubarea oualor de gasca

GASCA
Incubare 28-30 zile la temperatura de 38.3 grade C primele 27 zile, dupa aceea 38.9 grade C ( la suprafata oualor ). De la inceput TAVILE 1 si 2 pline cu apa, pentru 75% umiditate. Din ziua a 3-a se intorc pana in ziua 28. Din ziua 10 se aerisesc cate 15 minute zilnic. Intre zilele 15 si 26 o data la 3-4 zile cate o jumatate de minut se scufunda in apa calda 38 grade C. Control ovoscopic in zilele 7 si 14.Din ziua a 28-a, cu un pulverizant cu apa fiarta si racita, sa aiba temperatura de 36-38 grade se pulverizeaza pe oua din 2 in 2 ore de la 50 cm inaltime, cate un puf usor; ouale nu se mai intorc, puii incep sa ciocneasca. Se asculta ouale la ureche, daca puisorii sunt mai lenesi si nu sparg coaja, sunt ajutati, acolo unde se aude ca ciocane se sparge usor coaja pana se vede ciocul, apoi circular se apasa usor pe ou, spargand astfel coaja. Nu se scoate puiul din ou decat in faza finala, daca nu iese singur, el trebuie sa asimileze singur galbenusul. Puiul ramane in incubator pana cand se usuca. In primele 3 zile de viata se da zilnica cate o jumatate de pastila de romigal( se introduce usor pe cioc ). Se da mancare pe faze de crestere, prima faza de la ziua 1 la 21, a doua faza de la 21 la 35, ultima faza uruiala amestecata cu grau, porumb uruit ( asta daca crestem pasarile pentru reproductie, nu pentru sacrificare ). In apa de baut se pun mereu vitamine si albastru de metilen. Puii de gasca nu snt lasati la bazin sau afara sa-i prinda intemperiile( ploi, furtuni ) pana la varsta de 3 saptamani.  www.electrounivers.az.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu