joi, 13 februarie 2014

Cresterea prepelitelor



Cei interesati de crestere prepelite ar trebui sa gaseasca interesanta aceasta serie de articole ce se doresc a fi niste mini-ghiduri pentru incepatorii ce doresc sa demareze o afacere centrata pe vanzare prepelite. Daca ai deja suficiente motive sa te gandesti sa cladesti o astfel de afacere de crestere prepelite, uite ce trebuie sa stii.
Aceste pasari mici ating maturitatea foarte devreme, majoritatea la 35 sau 42 de zile. Cu alte cuvinte, pot sa depuna primul ou de prepelita la 5 sau 6 saptamani. Exista cazuri in care ouatul poate sa fie usor intarziat din cauza unor conditii particulare determinate de o temperatura prea ridicata sau prea scazuta, de exemplu – vorbim aici de oua de prepelita care pot sa apara la 6 sau chiar 8 saptamani. Dupa primul ouat, femelele vor produce in mod constant, vreme de 8 pana la 12 luni cate un ou de prepelita la fiecare 16-24 de ore. Exista cazuri in care o femela este capabila sa produca chiar si cate 2 oua de prepelita intr-un interval de 24 de ore. Ovulatia are loc cu o ora inainte de producerea unui ou, iar un ou de prepelita se formeaza in 20 pana la 24 de ore.
Daca este interesat doar de crestere prepelite pentru uzul personal sau al familiei, 50 de prepelite ar trebui sa iti ajunga.
Dupa primul an de viata, prepelitele vor inceta aproape complet procesul de ouare, iar pasarile reformate vor trebui sa fie sacrificate deoarece vor inceta sa fie la fel de profitabile ca si pana atunci. Vor consuma tot atata hrana, dar vor oua mult mai putine oua prepelita. Cresterea prepelitelor implica asadar si o atentie sporita in selectarea celor mai rezistente si profitabile exemplare in custi de prepelite special amenajate.


Tot legat de procesul de crestere prepelite e bine de stiut ca primele oua de prepelita vor avea dimensiuni ceva mai reduse. Un ou de prepelita are cam 8 pana la 12 grame, si e nevoie asadar de 5 oua de prepelita pentru a inlocui un ou de gaina. Ouatul are loc seara. Intr-o cusca prepelite poate fi intordus un mascul la fiecare 10 femele. Daca este interesat doar de crestere prepelite pentru uzul personal sau al familiei, 50 de prepelite ar trebui sa iti ajunga. Vei beneficia de cicrca 40 de oua de prepelita in fiecare zi, care echivaleaza cu 8 oua de gaina. Un ou de prepelita poate fi pastrat in frigider pana la o luna de zile.

  magazin on line: www.electrounivers.aaz.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu