vineri, 17 ianuarie 2014

incubarea oualor de gasca

GASCA
Incubare 28-30 zile la temperatura de 38.3 grade C primele 27 zile, dupa aceea 38.9 grade C ( la suprafata oualor ). De la inceput TAVILE 1 si 2 pline cu apa, pentru 75% umiditate. Din ziua a 3-a se intorc pana in ziua 28. Din ziua 10 se aerisesc cate 15 minute zilnic. Intre zilele 15 si 26 o data la 3-4 zile cate o jumatate de minut se scufunda in apa calda 38 grade C. Control ovoscopic in zilele 7 si 14.Din ziua a 28-a, cu un pulverizant cu apa fiarta si racita, sa aiba temperatura de 36-38 grade se pulverizeaza pe oua din 2 in 2 ore de la 50 cm inaltime, cate un puf usor; ouale nu se mai intorc, puii incep sa ciocneasca. Se asculta ouale la ureche, daca puisorii sunt mai lenesi si nu sparg coaja, sunt ajutati, acolo unde se aude ca ciocane se sparge usor coaja pana se vede ciocul, apoi circular se apasa usor pe ou, spargand astfel coaja. Nu se scoate puiul din ou decat in faza finala, daca nu iese singur, el trebuie sa asimileze singur galbenusul. Puiul ramane in incubator pana cand se usuca. In primele 3 zile de viata se da zilnica cate o jumatate de pastila de romigal( se introduce usor pe cioc ). Se da mancare pe faze de crestere, prima faza de la ziua 1 la 21, a doua faza de la 21 la 35, ultima faza uruiala amestecata cu grau, porumb uruit ( asta daca crestem pasarile pentru reproductie, nu pentru sacrificare ). In apa de baut se pun mereu vitamine si albastru de metilen. Puii de gasca nu snt lasati la bazin sau afara sa-i prinda intemperiile( ploi, furtuni ) pana la varsta de 3 saptamani.  www.electrounivers.az.ro

incubarea oualor de rata - recomandari pentru incubare

Recomandări pentru incubare
RATA

Incubare 28 -33 zile la temperatura de 38.3 grade C primele 21 zile dupa aceea 38.9 grade C ( la suprafata oualor ). De la inceput TAVILE 1 si 2 pline cu apa, pentru 65% umiditate. Din ziua a 3-a se intorc pana in ziua a 26-a. Din ziua 7 pana in cea de-a 21-a se aerisesc cate 10 minute zilnic. Control ovoscopic in zilele 7 si 14.  Ultimele 3 zile, cu un pulverizant cu apa fiarta si racita, sa aiba temperatura de 36-38 grade se pulverizeaza pe oua din 2 in 2 ore de la 50 cm inaltime, cate un puf usor;  ouale nu se mai intorc, puii incep sa ciocneasca. Se asculta ouale la ureche, daca puisorii sunt mai lenesi si nu sparg coaja, sunt ajutati, acolo unde se aude ca ciocane se sparge usor coaja pana se vede ciocul, apoi circular se apasa usor pe ou, spargand astfel coaja. Nu se scoate puiul din ou decat in faza finala, daca nu iese singur, el trebuie sa asimileze singur galbenusul. Puiul ramane in incubator pana cand se usuca. In primele 3 zile de viata se da zilnica cate o jumatate de pastila de romigal ( se introduce usor pe cioc ). Se da mancare pe faze de crestere, prima faza de la ziua 1 la 21, a doua faza de la 21 la 35, ultima faza uruiala amestecata cu grau, porumb uruit ( asta daca crestem pasarile pentru reproductie, nu pentru sacrificare ). In apa de baut se pun mereu vitamine si albastru de metilen. Puii de rata nu snt lasati la bazin sau afara sa-i prinda intemperiile ( ploi, furtuni ) pana la varsta de 3 saptamani. SERVICE incubatoare tel. 0744507642.  incubatoarecleo.freewb.ro   www.electrounivers.aaz.ro
























incubarea oualor de gaina

GAINA
Incubare 21 zile la temperaturi ( la suprafata oualor ) de 38.3 grade C. Umiditate – primele 10 zile 45% ( TAVA mica 1 plina cu apa ). Dupa 18 zile 55% ( TAVA1 si 2 pline cu apa ). Din ziua a 3-a pana in a 18-a zi se intorc ouale si se aerisesc 5 minute zilnic. Control ovoscopic in zilele de 7 si 14. Din ziua a 19-a, cu un pulverizant cu apa fiarta si racita, sa aiba temperatura de 36-38 grade se pulverizeaza pe oua din 2 in 2 ore de la 50 cm inaltime, cate un puf usor; ouale nu se mai intorc, puii incep sa ciocneasca. Se asculta ouale la ureche, daca puisorii sunt mai lenesi si nu sparg coaja, sunt ajutati, acolo unde se aude ca ciocane se sparge usor coaja pana se vede ciocul, apoi circular se apasa usor pe ou, spargand astfel coaja. Nu se scoate puiul din ou decat in faza finala, daca nu iese singur, el trebuie sa asimileze singur galbenusul. Puiul ramane in incubator pana cand se usuca. In primele 3 zile de viata se da zilnica cate o jumatate de pastila de romigal ( se introduce usor pe cioc ). Se da mancare pe faze de crestere, prima faza de la ziua 1 la 21, a doua faza de la 21 la 35, ultima faza uruiala amestecata cu grau, porumb uruit ( asta daca crestem pasarile pentru reproductie, nu pentru sacrificare ). In apa de baut se pun mereu vitamine si albastru de metilen.  Comenzi incubatoare magazin online www.electrounivers.aaz.ro

sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Cum sa alegi si sa mentii ouale pentru incubator. www.electrounivers.aaz.ro


Cum sa alegi si sa mentii ouale pentru incubator


Daca vrei sa ai proprii pui de gaina folosindu-te de incubator, vei avea de trecut mai intai prin cateva etape esentiale care sa te ajute sa ai pui frumosi si sanatosi. O prima etapa este chiar alegerea oualor pe care urmeaza sa le pui in incubator.
Primul pas pe care il ai de facut este sa alegi ouale potrivite astfel incat cele mai multe dintre ele sa se transforme in puisori pe care sa ii ingrijesti cu drag.

In primul rand, ouale pe care le vei pune la incubator sunt oua provenite de la gaini sanatoase, adulte, care au fost hranite corespunzator si cu suficient de multe substante nutritive.

In al doilea rand, trebuie sa ai grija ca ouale sa nu difere foarte mult in ceea ce inseamna dimensiunea si forma. Daca din 50 de oua de gaina ai sapte care sunt mult mai mici decat restul, deformate sau din contra, mult mai mari, cel mai bine este sa le lasi deoparte. Sansele ca ele sa fie oua bune sunt mult mai mici decat la restul. De asemenea este important ca aceasta sa nu aiba fisuri, crapaturi, gauri.

In acelasi timp, nu este recomandat sa speli ouale sau sa le stergi cu diverse substante. Acestea pot afecta stratul de protectie natural al oului ceea ce va duce la o vulnerabilitate crescuta in fata bolilor, a virusurilor sau a microorganismelor.

In al treilea rand, in incubator vor fi puse doar oua fertile. Pentru a separa ouale fertile de cele nefertile, va trebui sa il verifici pe fiecare in parte aparatul de verificat oua Ovoscop. Un ou fertil are vizibil un banut format din mici vase de sange. Ouale care nu au acest banut, nu au de ce sa fie puse in incubator; ele nu vor scoate pui oricat de mult le-ai tine acolo.

Dupa ce ai facut aceasta selectie, poti tine ouale fara sa le bagi in incubator inca o saptamana. Important este ca aceasta sa stea intr-o camera la o temperatura potrivita, nici prea cald, nici prea frig. Daca incubatorul se afla in alta camera decat cea in care ai depozitat ouale, cel mai bine este sa le lasi o perioada de cateva ore in care sa se acomodeze cu noua temperatura din camera si abia apoi sa le asezi in incubator. Atentie! Incubatorul nu trebuie tinut intr-o camera prea friguroasa.

Respectand acesti pasi este mult mai simplu sa ai dupa perioada de incubatie multi pui plini de energie, pregatiti sa isi ceara prima portie de mancare. In acelasi timp, te poti folosi cu incredere de incubatoare, acestea vor prelua munca pentru 21 de zile. Vizitati magazinul cu incubatoare bune  www.electrounivers.aaz.ro


miercuri, 1 ianuarie 2014

Succesul familiei tale daca pornesti o microfermă de prepelite. Incubatoare Cleo la www.electrounivers.aaz.ro


Succesul familiei tale daca pornesti o microfermă de prepelite.
Familia ta se va mandri cu microferma de prepelițe. Porneste cu o investiție minimă , cu multă grijă si pasiune si ajungi să ai o sursă de venit cu posibilități de extindere.
Acum ca tot citesti pe internet  întreaba-te daca esti în stare să cresti prepelițe. Daca raspunsul este de ce nu, achizitioneaza incubatoarele Cleo si microferma de la magazinul www.electrounivers.aaz.ro, cumpara ouă de incubat de la producatorii cunoscuti din zona si pregateste custile pentru prepelita.
Prepelițele sunt dintre cele mai productive păsări, la vârsta de 42-50 de zile de viață îsi încep ouatul, deci intră în producție foarte devreme față de alte păsări.
Microferma se poate întinde pe mai multe încăperi: camera incubatorului, camera pentru maternitate – unde se cresc puii de la 0 – la 21 zile, camera tineret- unde sunt păsări de la vârsta de 21 zile până la 42 de zile si camera pentru ouătoare. Adăpostul pe care îl folositi poate ca este deja construit înainte să te apuci de cresterea prepelițelor.


Daca ai adapostul deja existent, costurile de început ale afacerii sunt minime, dar trebuie bine gândite. Cu achiziția a 40 de păsări si 300 de ouă, două incubatoare Cleo 5x2DTP cu alimentare apa din exterior si doua microferme , precum si patru custi ouătoare, poti incepe afacerea, banii sunt  bine gândiți, iar investitia va da roade.
În scurt timp, circa cinci luni, vei ajunge la un numar mare de prepelițe ouătoare.
Familia ta trebuie sa puna pasiune. În această afacere se poate implica toată familia , inclusiv copii, cărora le place foarte mult să ajute la colectarea ouălelor.

Din punctul nostru de vedere este o afacere profitabilă dar trebuie luată cu pasi mărunți, adică cresterea capacității de producție să se facă treptat, în funcție de clienți.
Aceste sfaturi pot fi învățate pe parcurs dar pot fi si pierderi.
Daca ajungi foarte repede la un număr foarte mare de păsări , te  trezesti că nu ai cui să dai ouăle.  Asa ca porneste cu pasi mici si gandeste totul foarte bine.

Produ propriile furaje
Fa propriile furaje, folosind cereale, sroturi, drojdie de bere inactivată si în mică proporție, premix vitamin mineral. Pentru furaj, achiziționeaza o moară de boabe  de la www.electrounivers.aaz.ro.  Daca nu, cumpara doar furaj de calitate pentru prepelite, pentru a obtine o productie de oua constanta.