vineri, 17 ianuarie 2014

incubarea oualor de gasca

GASCA
Incubare 28-30 zile la temperatura de 38.3 grade C primele 27 zile, dupa aceea 38.9 grade C ( la suprafata oualor ). De la inceput TAVILE 1 si 2 pline cu apa, pentru 75% umiditate. Din ziua a 3-a se intorc pana in ziua 28. Din ziua 10 se aerisesc cate 15 minute zilnic. Intre zilele 15 si 26 o data la 3-4 zile cate o jumatate de minut se scufunda in apa calda 38 grade C. Control ovoscopic in zilele 7 si 14.Din ziua a 28-a, cu un pulverizant cu apa fiarta si racita, sa aiba temperatura de 36-38 grade se pulverizeaza pe oua din 2 in 2 ore de la 50 cm inaltime, cate un puf usor; ouale nu se mai intorc, puii incep sa ciocneasca. Se asculta ouale la ureche, daca puisorii sunt mai lenesi si nu sparg coaja, sunt ajutati, acolo unde se aude ca ciocane se sparge usor coaja pana se vede ciocul, apoi circular se apasa usor pe ou, spargand astfel coaja. Nu se scoate puiul din ou decat in faza finala, daca nu iese singur, el trebuie sa asimileze singur galbenusul. Puiul ramane in incubator pana cand se usuca. In primele 3 zile de viata se da zilnica cate o jumatate de pastila de romigal( se introduce usor pe cioc ). Se da mancare pe faze de crestere, prima faza de la ziua 1 la 21, a doua faza de la 21 la 35, ultima faza uruiala amestecata cu grau, porumb uruit ( asta daca crestem pasarile pentru reproductie, nu pentru sacrificare ). In apa de baut se pun mereu vitamine si albastru de metilen. Puii de gasca nu snt lasati la bazin sau afara sa-i prinda intemperiile( ploi, furtuni ) pana la varsta de 3 saptamani.  www.electrounivers.az.ro

incubarea oualor de rata - recomandari pentru incubare

Recomandări pentru incubare
RATA

Incubare 28 -33 zile la temperatura de 38.3 grade C primele 21 zile dupa aceea 38.9 grade C ( la suprafata oualor ). De la inceput TAVILE 1 si 2 pline cu apa, pentru 65% umiditate. Din ziua a 3-a se intorc pana in ziua a 26-a. Din ziua 7 pana in cea de-a 21-a se aerisesc cate 10 minute zilnic. Control ovoscopic in zilele 7 si 14.  Ultimele 3 zile, cu un pulverizant cu apa fiarta si racita, sa aiba temperatura de 36-38 grade se pulverizeaza pe oua din 2 in 2 ore de la 50 cm inaltime, cate un puf usor;  ouale nu se mai intorc, puii incep sa ciocneasca. Se asculta ouale la ureche, daca puisorii sunt mai lenesi si nu sparg coaja, sunt ajutati, acolo unde se aude ca ciocane se sparge usor coaja pana se vede ciocul, apoi circular se apasa usor pe ou, spargand astfel coaja. Nu se scoate puiul din ou decat in faza finala, daca nu iese singur, el trebuie sa asimileze singur galbenusul. Puiul ramane in incubator pana cand se usuca. In primele 3 zile de viata se da zilnica cate o jumatate de pastila de romigal ( se introduce usor pe cioc ). Se da mancare pe faze de crestere, prima faza de la ziua 1 la 21, a doua faza de la 21 la 35, ultima faza uruiala amestecata cu grau, porumb uruit ( asta daca crestem pasarile pentru reproductie, nu pentru sacrificare ). In apa de baut se pun mereu vitamine si albastru de metilen. Puii de rata nu snt lasati la bazin sau afara sa-i prinda intemperiile ( ploi, furtuni ) pana la varsta de 3 saptamani. SERVICE incubatoare tel. 0744507642.  incubatoarecleo.freewb.ro   www.electrounivers.aaz.ro
























incubarea oualor de gaina

GAINA
Incubare 21 zile la temperaturi ( la suprafata oualor ) de 38.3 grade C. Umiditate – primele 10 zile 45% ( TAVA mica 1 plina cu apa ). Dupa 18 zile 55% ( TAVA1 si 2 pline cu apa ). Din ziua a 3-a pana in a 18-a zi se intorc ouale si se aerisesc 5 minute zilnic. Control ovoscopic in zilele de 7 si 14. Din ziua a 19-a, cu un pulverizant cu apa fiarta si racita, sa aiba temperatura de 36-38 grade se pulverizeaza pe oua din 2 in 2 ore de la 50 cm inaltime, cate un puf usor; ouale nu se mai intorc, puii incep sa ciocneasca. Se asculta ouale la ureche, daca puisorii sunt mai lenesi si nu sparg coaja, sunt ajutati, acolo unde se aude ca ciocane se sparge usor coaja pana se vede ciocul, apoi circular se apasa usor pe ou, spargand astfel coaja. Nu se scoate puiul din ou decat in faza finala, daca nu iese singur, el trebuie sa asimileze singur galbenusul. Puiul ramane in incubator pana cand se usuca. In primele 3 zile de viata se da zilnica cate o jumatate de pastila de romigal ( se introduce usor pe cioc ). Se da mancare pe faze de crestere, prima faza de la ziua 1 la 21, a doua faza de la 21 la 35, ultima faza uruiala amestecata cu grau, porumb uruit ( asta daca crestem pasarile pentru reproductie, nu pentru sacrificare ). In apa de baut se pun mereu vitamine si albastru de metilen.  Comenzi incubatoare magazin online www.electrounivers.aaz.ro

sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Cum sa alegi si sa mentii ouale pentru incubator. www.electrounivers.aaz.ro


Cum sa alegi si sa mentii ouale pentru incubator


Daca vrei sa ai proprii pui de gaina folosindu-te de incubator, vei avea de trecut mai intai prin cateva etape esentiale care sa te ajute sa ai pui frumosi si sanatosi. O prima etapa este chiar alegerea oualor pe care urmeaza sa le pui in incubator.
Primul pas pe care il ai de facut este sa alegi ouale potrivite astfel incat cele mai multe dintre ele sa se transforme in puisori pe care sa ii ingrijesti cu drag.

In primul rand, ouale pe care le vei pune la incubator sunt oua provenite de la gaini sanatoase, adulte, care au fost hranite corespunzator si cu suficient de multe substante nutritive.

In al doilea rand, trebuie sa ai grija ca ouale sa nu difere foarte mult in ceea ce inseamna dimensiunea si forma. Daca din 50 de oua de gaina ai sapte care sunt mult mai mici decat restul, deformate sau din contra, mult mai mari, cel mai bine este sa le lasi deoparte. Sansele ca ele sa fie oua bune sunt mult mai mici decat la restul. De asemenea este important ca aceasta sa nu aiba fisuri, crapaturi, gauri.

In acelasi timp, nu este recomandat sa speli ouale sau sa le stergi cu diverse substante. Acestea pot afecta stratul de protectie natural al oului ceea ce va duce la o vulnerabilitate crescuta in fata bolilor, a virusurilor sau a microorganismelor.

In al treilea rand, in incubator vor fi puse doar oua fertile. Pentru a separa ouale fertile de cele nefertile, va trebui sa il verifici pe fiecare in parte aparatul de verificat oua Ovoscop. Un ou fertil are vizibil un banut format din mici vase de sange. Ouale care nu au acest banut, nu au de ce sa fie puse in incubator; ele nu vor scoate pui oricat de mult le-ai tine acolo.

Dupa ce ai facut aceasta selectie, poti tine ouale fara sa le bagi in incubator inca o saptamana. Important este ca aceasta sa stea intr-o camera la o temperatura potrivita, nici prea cald, nici prea frig. Daca incubatorul se afla in alta camera decat cea in care ai depozitat ouale, cel mai bine este sa le lasi o perioada de cateva ore in care sa se acomodeze cu noua temperatura din camera si abia apoi sa le asezi in incubator. Atentie! Incubatorul nu trebuie tinut intr-o camera prea friguroasa.

Respectand acesti pasi este mult mai simplu sa ai dupa perioada de incubatie multi pui plini de energie, pregatiti sa isi ceara prima portie de mancare. In acelasi timp, te poti folosi cu incredere de incubatoare, acestea vor prelua munca pentru 21 de zile. Vizitati magazinul cu incubatoare bune  www.electrounivers.aaz.ro