duminică, 1 februarie 2015

Cum interpretez reultatele incubãrii ? www.electrounivers.aaz.ro

 Cum interpretez reultatele incubãrii?
Multi pui cu deficiente ("pui crãcãnati"), sau/si pui care eclozeazã mai repede decât ar trebui: temperatura de incubare este prea mare. Dacã aveti incubatorul recomandat de noi lawww.electrounivers.aaz.ro  care permite ajustarea temperaturii, reduceti temperatura de incubare cu 0,5 grade celsius.
Pui care eclozeazã mai tâziu decât ar trebui: Temperatura constant prea joasã în incubator (procedati invers fatã de recomandarea anterioarã) sau scãdere temporarã a temperaturii de incubare, pe parcursul perioadei de incubare. Dacã întâlniti vreodatã aceastã situatie, nu disperati si mai ales nu aruncati ouãle. Dacã termenul de 17 zile s-a încheiat si nu aveti activitate în incubator, spargeti 1-3 ouã si vedeti dacã puii sunt vii si încã în formare. Dacã da, aveti rãbdare, sunt sanse foarte mari sã aveti pui frumosi si sãnãtosi, chiar dacã se va întâmpla cu câteva zile întârziere. În aceastã situatie fiind, noi nu am mai întors ouãle din ziua a 14-a (asteptându-ne ca eclozarea sã aibã loc ca de obicei); neîntoarcerea ouãlor din ziua a 14-a pânã în ziua a 23-a nu a avut niciun impact negativ.
Puii eclozeazã într-un interval larg de timp (diferente mai mari de 48 de ore între primii pui si ultimii pui eclozaþi din aceeasi serie): ouãle nu au fost incubate la aceeasi temperaturã / au existat diferente de temperaturã în interiorul incubatorului care nu au fost compensate prin utilizarea unei tehnici adecvate de intoarcere a ouãlor (în special rotirea ouãlor în diferite zone din incubator la fiecare întoarcere: ouãle care au fost pozitionate sus schimbã locul cu cele din stratul de jos, cele care au fost în mijlocul incubatorului cu cele care au fost spre exterior etc.); ouãle provin din zile de recoltare destul de distantate unele de celelalte.
Pui morti în ultima fazã de dezvoltare, chiar la eclozare : umiditate incorectã în incubator / eclozionator, cazuri multiple de membranã cochiliarã nevascularizatã uscatã pe care puiul n-a avut forta de a o mai rupe pentru a iesi din ou.
 www.electrounivers.aaz.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu