duminică, 24 noiembrie 2013

Microferma Eleveoza incalzitor pui Closca electrica = 67 lei

Microferma Eleveoza incalzitor pui Closca electrica =  67 lei
  Este o instalatie care genereaza caldura pentru incalzirea puilor iesiti din incubator.
Este destinata imbunatatirii conditiilor de crestere a puilor obtinuti in incubatoarele Cleo, in prima perioada de viata. Sub aceasta instalatie incap aproximativ 80 pui de gaina. Are in componenta o rezistenta electrica , un bec si un ventiator care creaza un microclimat favorabil dezvoltarii puilor rezultati prin incubare artificiala.
In incaperea in care vor fi adusi puii de la incubator ( magazie, bucatarie, etc. ) microferma se va aseza la nivelul podelei in apropierea unei prize electrice.
Dupa alimentarea la retea, rezistenta va genera caldura necesara dezvoltarii puilor orfani. Lumina becului va atrage puii care se vor adaposti in zona incalzita.
  Nu este necesara functionarea continua a produsului. Periodic se intrerupe alimentarea cu curent pentru ca puii sa se hraneasca. Hrana se pune in apropierea microfermei , in niciun caz sub aceasta.
    
Caldura este esentiala pentru micuti.
 In mod natural closca le-ar fi asigurat temperatura optima, insa in lipsa ei dumneavoastra trebuie sa gasiti o solutie pentru ca sa nu sufere de frig. Un pui daca ii este frig nu va manca si se va imbolnavi usor. Daca folositi “ closca electrica” este important ca puisorii sa aiba suficient spatiu in culcus ca sa se poate indeparta de sursa de caldura, daca doresc.
   Closca electrica se aseaza in  cusca pentru cresterea puilor in primele 15 – 20 zile de viata (timp in care puii au nevoie de o sursa artificiala de caldura)
 Cusca trebuie sa aiba peretii inchisi (placaj, pal, etc) iar podeaua si tavanul pot fi din plasa de sarma pentru a asigura ventilatia necesara. Peretii trebuie sa fie inchisi penru a impiedica formarea curentului. Inaintea aducerii puilor in cusca, aceasta trebuie sa aiba pusa in functiune sursa de caldura “ Closca electrica “ care asigura temperatura aerului la podea de cel putin 30-32 grade Celsius.
  Daca temperatura nu se poate masura se poate observa comportamentul puilor, daca stau unul in celalalt, temperatura este prea mica, daca fug de instalatia de incalzire, temperatura este prea mare. Podeaua custii sub instalatia de incalzire ar trebui acoperita in primele zile cu hartie de ziar. Sursa de apa, jgheabul, trebuie sa fie de 15-20 mm adanc. Pentru a preveni inecarea puilor, in primele 10-15 zile, este necesara umplerea jgheabului cu pietricele. In primele 3-4 zile se dizolva in apa de baut un amestec de vitamine si minerale pentru ca puii sa fie asigurati cu vitaminele necesare vietii.
Hranirea ar trebui sa aiba loc la fiecare 2-3 ore, prin imprastierea unei cantitati mici de hrana. Dupa 2-3 zile de viata se recomanda asezarea unei hranitoare care sa permita puilor sa se hraneasca de fiecare data cand le este foame. Hranitoarea se poate confectiona dintr-o bucata de placaj sau lemn de 20-25 mm inaltime si acoperita cu plasa de sarma cu ochiurile de 10-15 mm. Aceasta ii impiedica pe pui sa racaie prin hrana si a o risipeasca. Hrana trebuie sa fie de calitate, starter cu un continut de proteine brute de 24-27%. Dupa 10-12 zile se poate trece la hrana cu un continut de proteine brute de 20-22%. La varsta de 20-25 zile incepe naparlirea, schimbarea penelor, nu trebuie sa va faceti griji deoarece nu este semn de boala, este un proces natural. Cand puii de prepelita implinesc 21-25 de zile este indicata mutarea lor in alte custi unde este posibila hranirea si alimentarea cu apa prin jgheaburi exterioare.
ATENTIE !  

    Inainde de a comanda va rog cititi: TERMENI si CONDITII comenzi TRANSPORT garantii. www.electrounivers.aaz.ro








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu